Нова ММА лига ще дели 50/50 със своите бойци

Нова ММА лига ще дели 50/50 със своите бойци

Съвсем скоро UFC ще имат сериозна конкуренция в ММА. Ариел Хелуани споделя, че група влиятелни личности от индустрията ще създадат нова ММА организация през 2023 година. Новата организция ще бъде структурирана по модел на NBA/NHL/NFL, а не като типична ММА лига.

Тази нова лига ще включва и асоциация, която ще прилага колективен трудов договор с 50/50 дял от приходите. Ще има още здравно осигуряване, застраховка за прекратяване на кариерата и пенсионен план.

Детайлите със сигурност са примамливи за бойците, тъй като системата за споделяне на приходите в UFC е далеч от това, което Хелуани предлага. Тъй като повечето големи спортни организации предлагат на спортистите си до 50% от общия дял на приходите, приблизителните 16-18% на UFC се разглеждат като просто неадекватни.

В последните години много ММА бойци са недоволни от заплащането, което получават в UFC. Ако такава организация бъде създадена, то тогава със сигурност много бойци ще искат да се присъединят към нея, за да получават повече пари.

mma.bg

Още от Бойни спортове

Виж всички