Небойша Видич: Трябва ни още работа преди началото на сезона

Небойша Видич: Трябва ни още работа преди началото на сезона

Балкан спечели трета победа от предсезонната си подготовка. В първи мач в "Арена Ботевград" "зелените" надиграха Академик Пловдив с 90-71 след по-убедително второ полувреме. Наставникът на отбора Небойша Видич бе доволен от представянето, но заяви отново, че има много върху какво да се работи до началото на сезона. Ето и цялото му изказване:

Трета победа за Балкан в контролите преди началото на сезона
Трета победа за Балкан в контролите преди началото на сезона

“Казах в съблекалнята след мача, че не искам да говоря какво е било добро, а какво е лошо. Това е моята работа. Не ми хареса, когато двама играчи на Пловдив Ники Николов и Васил Бачев ни натиснаха на '"deny'' защита, а ние не отговорихме правило. Не говорим кой е бил на паркета дали млади, или професионалисти. На мен това не ми е важно, но не ми хареса.

Все пак мога да кажа, че много от нещата бяха хубави в третата контрола. Много се радвам, че Трейвин след като в двата мача не можеше да вкара, днес намери своя ритъм и се надявам, че малко по малко ще намери своята роля в отбора. Ние сме без двама играчи - Станимир Маринов и Алихан Демир. Хубаво е, когато победиш, а трябва да се присъединят още двама играчи към отбора. Доволен съм, но трябва да работим още много преди сезона. 

Очаквах по-добра игра от Динамик Белград. Там са млади играчи и се справихме лесно. Качеството е на наша страна. Специално Калил Дюкс беше на много високо ниво и когато стреляш 60% за три, е много тежко някой да те победи. Освен това играхме добра лична защита, пробвахме нови неща в защита и съм доволен", сподели треньорът. 

Небойша Видич все още не даде информация дали американският гард Дерик Маркс, който е на проби, ще остане в отбора и заяви, че Станимр Маринов трябва да започне тренировки до 10 дни.

"Ще видим какво ще стане. Надявам се лека полека да започне. Той има голям кредит при мен и като човек, и като баскетболист. Малко по малко, стъпка по стъпка ще свикне с играта на отбора и се надявам всичко да е наред. Сега не знам как ще е, той също.

Трябваше да играем контроли в Румъния в края на тази седмица, но там един отбор се отказа. Вероятно ще имаме на 19-ти и 20-ти, след това турнир в Плевен на 25-ти и 26-ти септември. Ще видим на 1 и 2 октомври, ако няма хора в залата, дали има смисъл да организирам турнир “Георги Христов” или просто приятелски мачове. Надявам се да имам още минимум 5 контроли до начало на сезона". 

Липсата на публика Видич определи като “пълна катастрофа. "Тази ситуация с COVID-19 ми е тотално неясна. Може да имаш болестта, може само да я пренасяш. Не знам какво ще стане. Мисля, че някои мерки ще позволят публика поне 50% от капацитета на зала и да се намери баланс между епидемична обстановка в страната и това, което искат хората. Ако някой има предимство с публика, това е Балкан. Знаем колко много хора харесват баскетбола тук.”

balkan-basket.com

Още от Баскетбол

Виж всички