Проектът “Дея” се цели в шампионски медали и създаване на бъдещи елитни волейболисти

Проектът “Дея” се цели в шампионски медали и създаване на бъдещи елитни волейболисти

Създаването на силен и боеспособен мъжки отбор още за този сезон, участие и победи в Шампионска лига, приемственост и съвместна работа между детската школа и представителния тим, цялостно развитие на волейболния спорт в Бургас - това са приоритетите пред волейболен клуб “Дея спорт” за следващите пет години, представени от ръководството на клуба на пресконференция в морския град.

Реализацията на новия волейболен проект “Дея” вече е в ход, съобщи президентът на клуба д-р Александър Маджуров, който е и управител на МБАЛ "Маджуров" в Бургас. Клубът е създаден през 2015 година. Необходимостта най-младите състезатели да виждат перспектива за своето развитие, включително и в професионалния спорт, е накарало ръководството му да направи следващата стъпка - да събере елитен мъжки отбор, а след 2-3 години и женски, да постигне синхрон в тренировъчния процес, приемственост и приобщаване на повече деца към волейболния спорт.

В момента в клуба са записани над 250 деца, през лятото усилено са тренирали около 70, очаква се, при благоприятно развитие и пандемията, в началото на учебната година броят на активно трениращите да се увеличи. За малките волейболисти участието в детската школа на “Дея спорт” е напълно безплатно - тренировки, екипи и всичко необходимо се поемат от клуба. Амбицията на ръководството е да създаде структура и организация по европейски стандарти така, че след 4-5 години в мъжкия отбор да се влеят добре подготвени и мотивирани състезатели.

Елитният мъжки отбор е вече сформиран, от понеделник започва подготовката за новия волейболен сезон. Старши треньор на отбора е Венцислав Симеонов - олимпийски вицешампион от Атина 2004 в националния отбор на Италия и досегашен треньор на мъжкия тим на Славия в Суперлигата.

"С финансовия ресурс, с който разполагам, мисля, че направих най-добрата селекция в България", заяви Симеонов.

Мъжкият отбор на Дея включва 15 елитни състезатели, сред които чуждестранни играчи със сериозни визитки във волейбола - от Русия, САЩ и Хърватия. Те вече са в Бургас, имат работни визи и тренировките им са започнали.

Да се състезават за “Дея спорт” избраха и носителите на Купата и Суперкупата на България за изминалия сезон Георги Братоев и Валентин Братоев. Близнаците Братоеви заявиха, че проектът “Дея” се гради по модел на европейските волейболни грандове, затова, въпреки предложеното им по-ниско заплащане, не са се поколебали да приемат предизвикателството.

С маркетинг от нов тип се ангажира и известният като инспектор N-Joy Генчо Генчев, който от години помага на спортния клуб.

20 процента от приходите, събрани от всички домакински мачове на ВК “Дея спорт” през тази година, ще бъдат дарени бургаския онкологичен център - социална инициатива, предприемана за първи път в България от спортен клуб. Онкоболните и техните придружители ще могат да подкрепят бургаския тим на домакинските му мачове при свободен вход - безплатно.

Официалното представяне на отбора предстои. До тогава ръководството на клуба се ангажира да финализира преговорите за изиграването на няколко контроли с Галатасарай в Истанбул и с отбора на Бурса, ако обстоятелствата около COVID-19 позволят.

За началото на волейболния сезон през октомври мъжкият отбор на “Дея спорт” ще се цели в медалите от Суперлигата.

Гледайте Лига на нациите, Шампионска лига, Световно клубно първенство, Световно първенство 2022 и още много волейбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички