Стойка Кръстева: Щастлива съм, че трудът на всички се възнаграждава!

Стойка Кръстева: Щастлива съм, че трудът на всички се възнаграждава!

Стойка Кръстева спечели титлата на олимпийския турнир по бокс в категория до 51 килограма в Токио. Европейската шампионка от София 2018 и двукратна световна вицешампионка Кръстева разби с 5:0 съдийски гласа (30:27, 30:27, 29:28, 30:27, 30:27) поставената под №1 в схемата настояща европейската шампионка и световна вицешампионка Бусе Наз Чакъроглу (Турция). Ето какво сподели новата ни шампионка след срещата:

Второ злато за България в Токио! Олимпийска титла за Стойка Кръстева 🥇🇧🇬🥊
Второ злато за България в Токио! Олимпийска титла за Стойка Кръстева 🥇🇧🇬🥊

"Благодаря! Все още не можем да осъзнаем какво се е случило, но концентрацията беше на пълни обороти. Минахме през пет много трудни мача с личния ми треньор Борислав Георгиев, с доктора, психолога и всички останали, които помагаха. Щастлива съм, че трудът на всички се възнаграждава! Благодарна съм на първия ми треньор Стефан Петков, на всички състезатели, които са се отзовавали, но близки, приятели и роднини. На федерацията в лицето на Красимир Инински. Със сигурност ще забравя много хора, за което моля да ме извинят.

34 Стойка Кръстева грабна златото в Токио 2020 🥇

Специално за този мач се доверих изцяло на треньора си. Преди месец загубих точно от този противник на квалификацията и за мен беше по-скоро двубой на честта. Знам, че съм по-добрата и исках да го покажа, предпазвайки се от това емоциите да вземат връх и да сгреша. Пак казвам, треньорът изгради перфектната тактика, с която да я надиграем и да си излея гнева за предната загуба", заяви Кръстева пред камерата на БНТ.

Снимка: БОК, Костадин Андонов, Start-Photo

Още от Токио 2020

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти