Деян Топалски: Човек трябва да знае кога да спре! Този момент дойде

Деян Топалски: Човек трябва да знае кога да спре! Този момент дойде

Деян Топалски, който успя да обедини сини и червени след сантиментална постъпка на ринга

Как краят на една кариера може да въздейства

Мачът между Деян Топалски и молдовеца Максим Заплитний в нощта на 2-ри август ще остане запомнящ се, както за двамата бойци, така и за зрителите. Това бе последната битка за опитния Топалски, който изненадващо обяви край на професионалната си кариера. Решението на столичния боец дойде след края на мача в която „самураят“ на Максфайт загуби. След удар в главата на коравия молдовец Топалски счупи лявата си ръка във втори рунд от двубоя. Счупването е многократно в кариерата на многократния шампион, който в сантиментално признание пред публиката сподели, че е изгубил бройката на травмите си по четирите крайника. А нуждата от възстановяване и напредване на възрастта са само част от мотивите му да преустанови състезателна дейност. Той свали ръкавиците си и ги остави символично в средата на ринга.

Топалски не просто изправи публиката в амфитеатър „Арена“ на крака, а успя да предизвика сълзи в очите на някои от най-големите си привърженици. Деян е любимец на многохилядната фенска маса на ЦСКА, а част от верните армейци присъстваха и в амфитеатър „Арена“ за бойното шоу в Свети Влас. С  аплодисменти и на крака феновете на „Левски Запад“ също изпратиха с достойнство боеца в неговата последна битка на ринга. Синята столична агитка бе в амфитеатър „Арена“ за да подкрепи  своя фаворит от файт картата - боксьора Григор Саруханян. Верните сини фенове реагираха незабавно след откровените признания на Деян Топалски под прожекторите на ринга.

Макар и за кратко двете футболни фенски маси, които обичат и бойните спортове на практика се обединиха в мъжката постъпка на Деян Топалски.

В своето откровение той искрено каза: „Човек трябва да знае кога да спре. Този момент дойде.“

И все пак сред присъстващите имаше и доволен от изненадващото решение на боеца да прекрати кариерата си. И това бе очарователната съпруга на Деян Топалски, която стоеше до ринга и бе свидетел на емоционалните моменти. Николета сподели искрено, че е доволна от чутото решение на своята половинка. Защото преживява трудно всеки следващ мач през годините, всяка травма, всяка подготовка съпроводена с настроения и режим на боеца.

Спортсменски се отнесе и Максим Заплитний, чиято корава глава счупи ръката и на Александър Петров в „Максфайт 45“. Молдовецът поздрави своите опоненти и сподели скромно, че чувства България близка, загрижен е за здравето на противниците си от ринга и иска да е част от голямото семейство на „Максфайт“.

Още от Бойни спортове

Виж всички