Девойките на България се класираха за четвъртфиналите на СП до 14 г.

Девойките на България се класираха за четвъртфиналите на СП до 14 г.

Националките на България до 14 г. продължават с блестящото си представяне на Световното първенство в Простежов (Чехия). Днес българките постигнаха втора поредна победа. Нашите момичета се наложиха над Мексико с 2-1 победи. С този успех България се класира за четвъртфиналите на първенството. Утре талантливите българки ще играят срещу Канада за първото място в групата. Вчера България победи Швейцария с 3-0 победи.

Девойките на България до 14 г. попаднаха в група с отборите на Швейцария, Канада и Мексико. На първенството участват 16-те най-добри отбора на планетата. Те са разпределени в четири групи от по четири отбора. Първите два отбора от всяка група се класират на четвъртфиналите.

Срещу Мексико Росица Денчева разгроми с 6-0, 6-0 Наталия Перез. Йоана Константинова пък се наложи над Каролина Алонсо с 6:2; 6:1. В срещата по двойки Ивона Савекова и Йоана Константинтова отстъпиха с 4-6, 6-4, 6-10. България е в състав Йоана Константинова (ТК "Плевен-ПСК", гр.Плевен), Росица Денчева (ТК "Плевен 90", гр.Плевен) и Ивона Савекова (ТК "Локомотив", гр.Пловдив) с капитан Велиан Бакалов.

Още от Тенис

Виж всички