Габриела Петрова: В Токио не успях да направя това, което трябваше

На втора поредна олимпиада Габриела Петрова остана извън финала в тройния скок при жените. Българката, четвърта на световното първенство в Пекин 2015, направи само един успешен опит в квалификациите - 13.79 метра, който не й стигна, за да намери място сред 12-те финалистки в Токио.

Габриела Петрова не успя да преодолее квалификациите в тройния скок
Габриела Петрова не успя да преодолее квалификациите в тройния скок

Днес Габриела Петрова и треньорът й Атанас Атанасов се завърнаха в София.

Габриела Петрова

„Чисто технически аз не успях да направя това, което трябваше да направя. След втория опит направих фал и отскочих далече от дъската. След това на третия опит направих отново направих фал, след като настъпих с малко дъската. Ако не бях настъпила дъската щяха да се класирам за финала“, бяха първите думи на Габриела Петрова на летище „София“ пред Sportal.bg.

Габриела Петрова

„Опитът, който имам толкова години в сектора ми помага да запазя самообладание. Не се случиха нещата. Здрава съм, и аз, и треньорът ми. Върнахме се живи и здрави. Спазвахме всички мерки в Токио. Опазих се от контузии. В самия ден на състезанието се чувствах добре. Климатът бе тежък. Но времето е бе много тежко, топло и влажно. Всяко едно от тези неща оказва влияние“, добави Габи Петрова.

„Трябва да присъствам на 100% в това, което правя. Уча се във всяко едно състезание. Има още какво да покажем. Най-важно е психически да си почина 1/2 седмица, но най-напред да се наспя след тези пътувания“, заяви още Петрова.

 СНИМКИ: Спасияна Сергиева, Sportal.bg

Още от Токио 2020

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти