Гледай на живо

Левски се цели в Купата, но ще трябва да премине през Марек в Дупница

Габриела Петрова не успя да преодолее квалификациите в тройния скок

Габриела Петрова не успя да преодолее квалификациите в тройния скок

На втора поредна олимпиада Габриела Петрова остана извън финала в тройния скок при жените. Българката, четвърта на световното първенство в Пекин 2015, направи само един успешен опит в квалификациите - 13.79 метра, който не й стигна, за да намери място сред 12-те финалистки в Токио.

Квалификационната норма от 14.40 метра преодоляха шест състезателки, а останалите шест места бяха заети от следващите лекоатлетки с най-добри резултати. Сред тях обаче не бе Габриела Петрова, която направи фаулове в първия и третия си опит.

Така Спортист №1 на България за 2015 година приключи участието си на Игрите в Токио. Габи не успя да преодолее квалификациите в тройния скок и при олимпийския си дебют в Рио де Жанейро 2016.

Габриела Петрова: Тежко е, дадох всичко от себе си
Габриела Петрова: Тежко е, дадох всичко от себе си

Петрова имаше личен резултат от 14.42 метра от Балканиадата в Стара Загора на 19 юни, когато покри норматив за участие на Игрите в японската столица.

15 Габи Петрова не успя да преодолее квалификациите в тройния скок на Игрите в Токио

С най-добър резултат за финала се класира сребърната медалистка от Рио 2016 и двукратна световна шампионка Юлимар Рохас (Венецуела), която постигна 14.77 метра. Испанката Ана Пелетейро е втора с личен рекорд за сезона от 14.61 метра, а Теа Лафонд от Доминикана се приземи на 14.60 метра, което е национален рекорд за страната й.

Снимки: Костадин Андонов – Start-Photo

Още от Токио 2020

Виж всички