Голям успех за България на Световното по ММА в София

Голям успех за България на Световното по ММА в София

В София приключи Световно първенство по ММА за момчета (12-13г.), кадети (14-15г.) и юноши (16-17г.). В националния отбор на България бяха включени 24 състезатели, които успяха да извоюват 3 сребърни и 4 бронзови медала.

До финалните битки за златото в своите категории успяха да стигнат Стефани Петрова (52кг, кадетки), Виолета Старчева (65.8кг, девойки) и Кристиян Канев (70.3кг, юноши). Най-близко до върха беше Кристиян, който почти докосна световната титла, изигравайки напълно равностоен финал срещу Артем Шешокин (Русия).

Бронзови медали след сърцата игра и победи над много сериозни опоненти спечелиха Александър Делчев (37кг, момчета), Веско Митев (57кг, кадети), Теодор Марков (62кг, кадети) и Венцислав Михайлов (72кг, кадети). 

“Поздравявам всички деца, които спечелиха медали. Направиха ни много щастливи не само с успехите си, но и с шампионския дух и родолюбие, които вече започнаха да изграждате. Велико е усещането, когато видиш дете , вдигнало гордо българския флаг със сълзи от щастие в очите. 

Поздравления и огромен респект и за личните треньори Светослав Желев, Ивайло Георгиев, Георги Делчев, Тенчо Караенев, Дориан Дерменджиев, Красимир Аладжов, както и за главния треньор на националните отбори Деньо Павлов. Това са хора, за които спорта и децата са всичко на тоя свят и изцяло са се отдали на тях. 

Благодаря и на останалите момчета и момичета от националния отбор, които не успяха да стигнат до медалите сега, но всички те показаха че имат потенциал да го направят на следващото първенство.

Не знам дали всички хора осъзнават колко труд и усилия са нужни, за да се спечелят седем медала от световно първенство? Това е грандиозен успех! Грандиозен успех за всички ангажирани с развитието и популяризирането на ММА в България! Грандиозен успех за цялата спортна общественост и повод за радост на целия български народ.” - добави Станислав Недков

Още от Бойни спортове

Виж всички