България зае 9-то място от 22 държави на Световното младежко мотокрос първенство

България зае 9-то място от 22 държави на Световното младежко мотокрос първенство

Българският отбор по мотокрос зае 9-то място от 22 държави на Световното младежко мотокрос първенство, което се проведе този уикенд в Мегалополис, Гърция при необичайно високи температури. През цялото състезание българските пилоти бяха преследвани от малшанс и не успяха да покажат пълния си потенциал. 

Благодарение на местата и точките, които спечелиха Мариос Канакис, Венцислав Тошев и Дани Цанков, България изпревари 13 държави в подреждането, но остана далеч за победителя Италия. 

В клас МХ 65 Дани Цанков от "М6 Ямаха рейсинг тийм" с "Yamaha", който направи няколко падания записа 8-мо място в първия манш и 19-то във втория и събра 15 точки в крайното подреждане. 

При 85-кубиковите Венцислав Тошев от "Мото Спорт Варна" с "Husqvarna" и Данаил Стефанов от "Ябланица МХ" с "GasGas" не успяха да влязат в зоната на точките. 

В клас 125сс Мариос Канакис от "НСА Мотор Спорт" с КТМ зае 22-то място и взе една точка за крайното подреждане, а Християн Георгиев от "Мото Спорт Варна" с КТМ не успя да вземе точки.

Още от Моторни спортове

Виж всички