Йосиф Миладинов: Не можах да направя това, което искам, но беше страхотно в Токио

Първият финалист на България в плуването при мъжете и първи наш представител на такава фаза в този спорт на Олимпийски игри от 33 години насам Йосиф Миладинов се върна в София и сподели впечатленията си от преживяването в Токио.

“Всичко е наред, прибирам се с усмивка, защото това са ми първите олимпийски игри. За жалост, не успях да направя това, което искам, но невинаги може да съм на върха. След почивката ще се амбицирам да правя отново силни плувания. Исках да си подобря личното постижение, но не съм отчаян, просто не съм доволен.

Кристиян Минковски: Йосиф допусна грешка, но трябва да бъде поздравен за прекрасното си представяне на Олимпиадата
Кристиян Минковски: Йосиф допусна грешка, но трябва да бъде поздравен за прекрасното си представяне на Олимпиадата

Много добре се чувствах на първото и второто плуване, но накрая умората ми натежа и се случи така, че плувах по-бавно. Имам още доста работа, за да стигна до големия елит. Влязох на финал, това е страхотно, защото видях какво е да плуваш с тези хора на най-високо ниво. Надявам се на следващата Олимпиада пак да съм там.

Йосиф Миладинов осми, световен рекорд на Дресел на 100 метра бътерфлай
Йосиф Миладинов осми, световен рекорд на Дресел на 100 метра бътерфлай

Имам много неща за подобряване, например, обръщането и старта - там съм много назад. Подводното ми е добро, но след почивката ще гледам да поправя всичко. 

Йосиф Миладинов е най-младият сред финалистите на 100 метра бътерфлай
Йосиф Миладинов е най-младият сред финалистите на 100 метра бътерфлай

Благодаря на всеки един, на цяла България, че станаха рано да гледат финала и да ме подкрепят от вкъщи. Имаше и лоши коментари по наш адрес, не знам защо бяха тези лоши неща. Отишли сме на Олимпиада и искаме да направим нещо добро за България, но винаги ще има такива хора.

5 Новата звезда на българското плуване Йосиф Миладинов се завръща от Токио

Следващите ми цели са централизирана подготовка за следващото европейско и световно, а после ще мислим за Париж. Не искам да мисля за резултат там обаче, защото зависи от подготовката и плана, надявам се всичко да е наред.

Имам нужда от доста дълга почивка, ще си почина, докато плуването ми залипсва. 

Оттук нататък ще водя подготовката с лагери извън България, не трябва да се застоявам само в София. Надявам се на разнообразна подготовка. Могат да се подобрят много неща като условия. Басейнът в София е 50-метров и е хубав, но винаги има неща за подобряване. Но в България също може да го направиш, стига да имаш желание за труд. 

Бих определил представянето си като страхотно, защото натрупах личен опит, а и беше великолепно да съм сред такива велики хора. За съжаление, не можах да направя това, което искам, но следващият път ще гледам да успея.

Дори се успах преди финала, толкова ми беше добре, но не знам какво се случи”, каза Йосиф.

Още от Токио 2020

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти