База за лека атлетика да се изгради на военния стадион предлагат в анкета граждани на Сливен

База за лека атлетика да се изгради на военния стадион предлагат в анкета граждани на Сливен

База за лека атлетика да се изгради на военния стадион предлагат в анкета най-голям процент от участвалите сливналии. Това съобщиха от пресцентъра на общината. В края на юни бе инициирана анкета с въпрос "Бази на какви видове спорт могат да се изградят на свободните терени в обхвата на Военния стадион, извън игрището за футбол?". Общественото допитване е във връзка с конкурс за идеен архитектурен проект за обновяване на съоръжението и превръщането му в привлекателно място за спорт в града. Целта беше да се проучи общественото мнение за необходимостта от нови спортни съоръжения, които да бъдат включени към Военния стадион предимно за спортове, към които има интерес и не разполагат с база.

Според резултатите, 2481 души са участвали в анкетата. Най-силна подкрепа е получила леката атлетика - 342 души, което прави 13.8 процента. 303 или 14.2 на сто са предпочели да бъде изградена изкуствена стена за боулдър катерене. 279 души или 13 процента са избрали изграждане на волейболно игрище. Еднакъв е процентът на анкетираните, които са посочили вариантите за изграждане на тенис на корт и за баскетболно игрище - 193 души или 7.8 %. Опцията "други" са предпочели 5.5 % /136 души/. Равен брой гласове са получили и предложенията за боулинг и кегелбан и тенис на маса - 6.4 % /159 души/. Следват спортна стрелба - 5.5 % /137 души/ и стрелба с лък - 4.8 % /118 души/. 57 души или 2.3 % са изразили предпочитания за изграждане на база за спортна гимнастика.

Сред посочените предложения от граждани попадат още художествена гимнастика с 2.3 % /56 души/, спортна акробатика - 1.5 % /36 души/, бадминтон - 3.9 % /96 души/, хандбал - 1.8 % /45 души/, скуош - 1.2 % /30 души/. 66 души от анкетираните смятат, че е необходимо изграждането на база за бойни спортове и източни бойни изкуства, което прави 2.7 %. За създаване на подходящите условия за спорта фехтовка предпочитания са изразили 1.6 % или 39 души, тежка атлетика са маркирали 37 души или 1.5 %. Обобщените резултати ще бъдат взети под внимание при изготвянето на проекта за обновяване на Военния стадион.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти