Тренто завърши селекцията с млад белгийски талант

Тренто завърши селекцията с млад белгийски талант

Италианският волейболен гранд Итас Диатек (Тренто), за който се завърна да играе българската звезда Матей Казийски, завърши селекцията си за предстоящия сезон. Трентинци подписаха договор с младия белгийски талант Вуут Д'Хеер.

Матей Казийски изненада децата на кампа на Тренто
Матей Казийски изненада децата на кампа на Тренто

20-годишният и висок 203 сантиметра център ще бъде алтернатива на сръбската двойка Сречко Лисинац-Марко Подрасчанин. Д'Хеер идва от белгийския Линдеманс (Аалст), където е бил съотборник с бившия играч на Тренто Симон Ван Де Вуурде. Белгиецът е направил впечатление със силните изяви в младежките гарнитури на родината си, като достига и до повиквателна за мъжкия национален отбор, а сега е забелязан и от треньора на Тренто Анджело Лоренцети. Обявен е и за най-добър блокировач на европейското първенство за младежи до 20 години през 2020-а, като бе и капитан на Белгия.

"Вуут е момче, което блесна на този турнир, а по-късно и в белгийското първенство, дотолкова че вече е викан в мъжкия национален отбор. Той е много добър играч, агресивен и с добри качества на блокада. Разбрах, че е много мотивиран от първия си контакт и това е добро начало на сезона, който го очаква, в който ще можем да работим усилено и да го накарам да играе на по-високо ниво в атака", коментира треньорът на трентинци Анджело Лоренцети.

Още от Волейбол

Виж всички