Дани Моралес преди мача с Левски: Искам да надграждаме и да се развиваме всяка седмица

Наставникът на Ботев (Враца) Даниел Моралес даде мнението за предстоящия мач на тима му с Левски. Ето какво сподели специалистът пред клубния сайт:

Левски пусна билети за гостуването на Ботев (Враца)
Левски пусна билети за гостуването на Ботев (Враца)

Дани, мнозина останаха приятно изненадани от показаното срещу "Арда". Ще успее ли "Ботев" Враца да затвърди добрите впечатления и срещу "Левски"?

- Всеки ден виждам отношението и старанието, които влагат футболистите. Вярвам, че ще продължат по този начин, защото това е единственият им път към големия футбол. Но не ни е достатъчно просто да бъдем постоянни. Искам да продължим да надграждаме и да се развиваме във всеки мач. Нека сме обективни - показаното срещу "Арда" няма да е достатъчно, за да победим "Левски"."Ботев" Враца се нуждае от време и търпение. Единстврното, което мога да обещая на феновете е, че ще видят един надъхан и амбициран за победа отбор.

- Ще има ли промени в групата за мача? Знаем, че имаше петима контузени преди старта на сезона. Кога ще бъдат на линия?

- С колегите в треньорския щаб изискваме максимално себераздаване от всеки на терена и няма да правим компромиси със здравето на играчите. Когато от медицинския екип ми кажат, че някой е 100% готов, тогава започва да тренира с отбора. Кога ще влезе в групата и ще се появи на терена решавам аз. Всички контузени са по-добре, двама вече тренират с нас, но за предстоящия мач никой още не е готов да изиграе пълноценни 90 минути.

- Имахте ли време да разузнаете добре "Левски"?

- С екипа ми направихме всичко възможно, за да се запознаем със силните и слаби страни на нашия опонент. Сигурен съм, че и те са направили същото, защото колегите дори дойдоха да гледат на живо предишния ни мач. По-важното е да настроим футболистите за тази среща. Да осъзнаят, колко важен за клуба и феновете е този мач.

- Търпение или агресия ще бъде ключът към победата?

- Дисциплина. Да бъдем умни и да разпределяме силите си. Ще има моменти, когато трябва да сме много агресивни. Ще има периоди, в които ще трябва да бъдем търпеливи. Ще се радвам ако подобрим играта от мача с "Арда". За мен е важно след двубоя момчетата да изпитат удовлетвирение от положения през седмицата труд.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти