Щастливата Костадинова: Първото, което ще направя в България, когато се прибера, ще бъде да си нагушкам децата

Щастливата Костадинова: Първото, което ще направя в България, когато се прибера, ще бъде да си нагушкам децата

Антоанета Костадинова беше доволна от представянето си на 25 метра пистолет на олимпийския турнир по спортна стрелба в Токио, въпреки че се размина с втори медал в японската столица. 

Антоанета Костадинова

Костадинова, която взе среброто на 10 метра пистолет пет дни по-рано, завърши четвърта след загубена престрелка за бронза с китайката Сяо Цзяжуйсюан. Българката започна лошо без свалена мишена в първите пет изстрела на финала. 

Антоанета Костадинова бе много близо до нов медал, но остана 4-а в Токио
Антоанета Костадинова бе много близо до нов медал, но остана 4-а в Токио

"Самото класиране за финала, това беше целта. В квалификацията се получи и влязох с първи резултат. В тази първа серия във финала грешката беше, че след пробните не се бях наместила както трябва, не бях заела правилната позиция и петте изстрела с изключение на един бяха в дясно по ръбчето на центъра от 10.2 навътре. Бяха близки, но не влизат. Затова казвам, че просто това си е финал на късмета. След това успях да се събера, изненадващо и за мен дори, защото обикновено, когато започнеш с първа серия с нула малко е трудно после да продължиш. Случвало ми се е първа серия да е 1 или 2 но нямам спомен да съм имала 0, но ето, че и това стана. Все пак съм безкрайно щастлива, че оттам нататък дадох всичко от себе си и направих страхотни серии. Единствено една от предпоследните петички, в които свалих 2, пак имаше 10.0 и 10.1, но... късмет. Нека и другите да вземат. Аз съм доволна от това, което взех, да има медали за всички", коментира Костадинова пред БТА.

Антоанета Костадинова: Безкрайно съм щастлива!


Антоанета Костадинова: Безкрайно съм щастлива! "От тези олимпийски игри ще запомня най-вече емоцията. Хората, с които бях, че ме поздравиха, защото не съм вярвала, че толкова хора ще докосна с това, че съм успяла. Още ми е много невярващо, много странно", допълни тя. Костадинова заяви още, че "първото, което ще направя в България, когато се прибера, ще бъде да си нагушкам децата".

Антоанета Костадинова

Снимки: Костадин Андонов - Start-Photo

Още от Токио 2020

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти