Отлично! Антоанета Костадинова е на финал с първи резултат

Отлично! Антоанета Костадинова е на финал с първи резултат

Единствената българска медалистка от началото на Олимпийските игри в Токио - Антоанета Костадинова, ще има възможност да спечели още едно отличие. Състезателката ни по спортна стрелба се класира за финала на 25 метра пистолет с най-добър резултат - 590 точки.

Костадинова беше трета след прецизната стрелба в квалификациите, като събра 293 точки. Днес тя показа още по-точен мерник при бързата стрелба и даде резултат от 297 точки. Българката направи серии от по 98, 100 и 99 точки.

Мария Гроздева не успя да намери място сред финалистиките и зае 27-о място с 578 точки. Това беше последното състезание в славната кариера на двукратната ни олимпийска шампионка.

Световна рекордьорка в дисциплината е Диана Йоргова с 594 точки, постигнати в Милано през 1994 година.

Легендарната Мария Гроздева приключи кариерата си
Легендарната Мария Гроздева приключи кариерата си

Втора в квалификациите се нареди китайката Ксиао с 587 точки, а трета е Виталина Бацарашкина. Именно рускинята стана шампионка на 10 метра пистолет, като с последния изстрел успя да изпревари Антоанета Костадинова. Бацарашкина и германката Дорен Венекамп влизат във финала с резултат от 586 точки. Водачката след прецизната стрелба Зорана Арунович отстъпи до деветата позиция и отпадна.

Финалът е тази сутрин от 08:00 часа българско време.

Още от Токио 2020

Виж всички