Юношите на България до 16 години победиха Латвия и се класираха за финалите в Германия

Юношите на България до 16 години победиха Латвия и се класираха за финалите в Германия

Националите на България за юноши до 16 години продължават с убедителното си представяне на турнира от Европейската отборна купа в Манхайнм (Германия).

Днес българите постигнаха успех над Латвия. Българчетата спечелиха срещите си на сингъл и така още преди мача по двойки се класираха за финала. Освен това България достигна до финалите на най-добрите осем отбора в Европа. Вчера родните таланти се наложиха над Австрия с 3-0 победи.

Адрияно Дженев се наложи с 6:2, 6:1 над Даниел Тенс. Илиян Радулов пък победи със 7:5, 6:4 Густавс Данбин.

Утре България ще играе на финал на турнира срещу домакините от Германия или Сърбия.

Националните състезателки на България за девойки до 16 години ще играят за третото място на турнира от Европейската отборна купа в Крит (Гърция). На полуфиналите националките отстъпиха на поставените под номер 1 и изключително силни рускини.

Елизара Янева поведе със сет, но отстъпи със 7:6(4), 2:6, 2:6 от Анастасия Гурева. Александра Габровска загуби с 0:6, 6:7(3) от Елена Приданкина. В срещата на двойки Ива Иванова и Елизара Янева отстъпиха пред Барташевич и Приданкина.

Вчера България постигна убедителен успех с 3-0 победи над Малта. Утре националките ще играят за трето място срещу Словакия.

Още от Тенис

Виж всички