Стойка Кръстева: Надявам се следващият мач да е още по-добър

Стойка Кръстева: Надявам се следващият мач да е още по-добър

Българката Стойка Кръстева се класира за четвъртфиналите на олимпийския турнир по бокс в категория до 51 килограма. Европейската шампионка от София 2018 Кръстева победи Вирджиния Фукс (САЩ) с 5:0 съдийски гласа (29:28, 29:28, 30:27, 30:27, 30:27:29).

Отлична победа класира Стойка Кръстева на 1/4-финал в Токио 🥊
Отлична победа класира Стойка Кръстева на 1/4-финал в Токио 🥊

“Надявам се мачът да е бил добър и следващият да е още по-добър. Може би тук капацитетът ни е много голям. Тренирали сме, подготвили сме се и не знам дали има друг, който да е вложил толкова усилия като екип. Искам да се забавляваме, да покажем всичко, което можем, и ако завоюваме златен медал, ще бъдем най-щастливите. Не искам да се ангажирам с някакви обещания. Всичко е много трудно. Отстрани изглежда лесно, но със сигурност имаме противник, имаме друг щаб, който иска да отговори на нашите положителни неща и да ни победи във всеки мач. Гледаме стъпка по стъпка. Всичко е наред дори и да има някакви колебания, те се решават на мига. Справяме се”, заяви Кръстева след мача в ефира на БНТ 1.

37 Стойка Кръстева се класира за 1/4-финал на Олимпийските игри в Токио

От медала я дели поставената под №2 в схемата Юан Чан от Китай. Двубоят ще е на 1 август, неделя, от 11:15 часа българско време.

Снимки: Gettyimages

Още от Токио 2020

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти