Отлична победа класира Стойка Кръстева на 1/4-финал в Токио 🥊

Отлична победа класира Стойка Кръстева на 1/4-финал в Токио 🥊

Българката Стойка Кръстева се класира за четвъртфиналите на олимпийския турнир по бокс в категория до 51 килограма. Европейската шампионка от София 2018 Кръстева победи Вирджиния Фукс (САЩ) с 5:0 съдийски гласа (29:28, 29:28, 30:27, 30:27, 30:27:29)

Стойка Кръстева, Вирджиния Фукс

Двубоят започна с предимство на 35-годината българка, което тя разви с категорично спечелени втори и трети рунд. Така Кръстева достигна за втори път в кариерата си на олимпийски четвъртфинал след дебюта си в Лондон 2012.

Стойка Кръстева, Вирджиния Фукс

Двубоят започна добре за Стойка Кръстева, която направи няколко успешни комбинации. Хубав ъперкът вкара Стойка Кръстева на американката в равностойната първа част. Българската боксьорка спечели първия рунд с 3:2 съдийски гласа. 

Стойка Кръстева, Вирджиния Фукс

Два удара на Кръстева попаднаха в главата на Виржиния Фукс. Българката вкара два десни права в главата на американката. Контраатака на Стойка Кръстева с ляв прав удар. Отлично попадение на Кръстева в брадата на Фукс. Десен прав удар на Фукс намери лицето на българката. Стойка Кръстева спечели убедително втория рунд с 5:0 съдийски гласа. 

37 Стойка Кръстева се класира за 1/4-финал на Олимпийските игри в Токио

Виржиния Фукс се опита на удар с глава и веднага бе санкционирана от съдията. Отлична игра на Стойка Кръстева с крака. Добра контраатака на българката в края на третия рунд. Българката спечели и третата част с 5:0 съдийски гласа.

Стойка Кръстева, Вирджиния Фукс

Победа над Фукс днес изпрати Стойка Кръстева на 1/4-финалите на олимпийския турнир в Токио. Там двукратната европейска шампионка и двукратна сребърна световна медалистка може да срещне поставената под №2 в схемата Юан Чан от Китай или британката Чарли Дейвисън.

Снимки: Костадин Андонов, Start-Photo

Още от Токио 2020

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти