Мила Кьосева: Сребърните медали са много голям успех

Мила Кьосева: Сребърните медали са много голям успех

Волейболният отбор на ЦСКА за кадетки (състезателки, родени 2004/2005 година) завърши със сребърните отличия на държавните финали, които се проведоха в столичната зала "Панайот Пондалов". Старши-треньорът на "червените" Мила Кьосева заяви в интервю за BGvolleyball.com, че второто място е голям успех. В същото време тя изрази становище, че забавянето на турнира и провеждането му в края на юли поради отсъствието на малка група състезателки, не е най-добрият вариант и би могло да се дискутира за бъдеще.

Марица  (Пловдив) шампион при кадетките без загубен гейм 🏐
Марица (Пловдив) шампион при кадетките без загубен гейм 🏐

- Завършихте на второ място при кадетките. Как приемаш сребърните медали?

- Като много голям успех. Доволна съм от това, което направихме, въпреки, че не играхме по най-добрият начин, можеше и по-добре да се представим. Но това ще дойде в следващите години. Определено второто място го отчитам като постижение.

- Не успяхте да вземете гейм на Марица във финалния двубой. Изтощи ли ви емоционално двубоя с Левски на полуфинала?

- Не. Полуфиналната битка с Левски не ни се отрази, а ги ги бихме категорично. Имахме дуги проблеми. Разпределителката ни игра с контузен пръст и това повлия във финалния двубой.

- Марица спечели без загубен гейм. Бяха ли пловдивчанки лидер в този турнир?

- Да, определено, да. Резултатът го показва.

- Мнение за нивото на турнира и кадетките?

- Имаше добра организация, всичко бе наред. Проблемът бе, че страшно много отбори чакаха малко състезатели (тези, които участваха на европейското първенство) за да се проведе този турнир. Това при всички случаи трябва да се помисли дали е най-правилното. Дългата пауза се отрази. Спортно-техническото ниво ще според мен да е на-повисоко ниво, ако беше по-рано във времето към завършването на годината.

- От тук нататък?

- Малко ще починем и се впускаме с нови сили и амбиции в новото първенство

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти