Стойчо: В ЦСКА няма време за никого! Резки промени няма да правя

Старши треньорът на ЦСКА - София Стойчо Младенов даде традиционната пресконференция преди реванша от втория кръг на Лига на конференциите срещу Лиепая. Двата отбора подновяват спора след 0:0 в мача в България. 

Много отсъстващи в състава на ЦСКА - София преди реванша с Лиепая
Много отсъстващи в състава на ЦСКА - София преди реванша с Лиепая

"Имахме възможност да обядваме, отпочихнахме, сега ще направим една тренировка насочена за утрешния мач. Ще имаме възможност вечерта да ги запознаем с противника. Работим по програмата. Казах ви за Антов. Стои под въпрос. Има 24 часа до мача. Надявам се да превъзмогне уплаха и да се включи в мача. За мен това е капитанът на отбора, лидерът на ЦСКА. Неговото присъствие е много важно. Имах възможност тези дни да се запозная с Лиепая. Изключително балансиран отбор. Добре провежда флангови атаки. Играе футбол, дава възможност и на противника да играе. Няма агресия като на руските отбори. 

На "Армията" треньорите се сменят средно на четири месеца
На "Армията" треньорите се сменят средно на четири месеца

Аз резки промени няма да правя. Ще се съобразя с играта досега, но с леки промени и мои изисквания както в атака, така и в защита. Не само в деня на мача или преди мача, поведението на треньори и играчи трябва да бъде на ниво. Всеки един детайл трябва да се обсъди и отработи. Надявам се отборът да се освободи психически. Ние имаме основа над, която да надграждаме. Това е моята цел и целта на ръководството. 

25 Отборът ЦСКА - София заминава за Лиепая

Познаваме се добре. Имаме информация за тях. Всеки треньор се стреми да има коз на скамейката. Концентрирани сме, следим това. Надявам се да реагираме добре. Новото правило променя нагласата за мач. Това условие отваря още повече футбола. Всеки разсъждава по този начин. 

"Червените" издирват Димитър Пенев, легендата пропусна полета за Латвия
"Червените" издирват Димитър Пенев, легендата пропусна полета за Латвия

Не определяйте време. Всеки треньор има нужда от време. В ЦСКА няма време за никого. Бързо съм превключил на шеста. Коментирам нещата. Трябва ни време да се опознаем като хора и качества. Надявам се след този мач да имаме повече време да потренираме. Всичко сме обмислили. Съществува вариант с дузпи. Важно е ние да сме победители. 

Филип Филипов: Не беше ли Ганчев, нямаше да има ЦСКА
Филип Филипов: Не беше ли Ганчев, нямаше да има ЦСКА

Говорили сме с Динчев. Надявам се след връщането да се заемем. Изготвили сме програма. Всичко е много важно. Събрали сме информация какво се е правило в подготовката. Всеки си има стил на работа и изисквания. Моите са едни, на Любо други. Състезателите трябва да се приспособят към това. Ще правя леки промени. Във времето ще променям отбора както аз искам. Кирил Динчев е много важен. И като информация, и като работник. Той е много добър кондиционен треньор. ЦСКА изглеждаше много добре физически през последните 3 години", заяви Стойчо Младенов.

Още от БГ Футбол

Виж всички