През ноември ще се обсъжда възстановяването на членството на Руската федерация по лека атлетика

През ноември ще се обсъжда възстановяването на членството на Руската федерация по лека атлетика

Конгресът на Световна атлетика през ноември ще обсъди въпроса за възстановяване на членството в организацията на Руската федерация по лека атлетика. Това каза президентътна централата Себастиан Коу на пресконференция в Токио.

"Получихме актуализация от работната група, която отбеляза, че по време на процеса на възстановяване на руската федерациия има светлина в края на тунела. Дисквалификацията остава. Решението, което ще бъде взето от съвета на следващото заседание, ще бъде предадено на Конгреса, който ще заседава през ноември. Той ще вземе решение", каза Коу.

Руската централа беше лишена от членството си в международната федерация през ноември 2015 година на фона на огромен допинг скандал в руската лека атлетика. През декември същата година беше създадена работна група, ръководена от норвежеца Руне Андерсен, която оттогава наблюдава изпълнението на плана за възстановяване на федерацията. Руската страна трябва да компенсира разходите за работата на работната група и допинговите процедури.

Още от Лека атлетика

Виж всички