Бразилският съд отстрани шефа на местния футбол

Бразилският съд отстрани шефа на местния футбол

Бразилският съд анулира изборите за президент на Футболната конфедерация на страната (КБФ) снощи и назначи двама регионални футболни ръководители за изпълняващи длъжността.

Съдебният състав не прие променените правила за избор на президент, което е направено през 2017-а година, за да се избере нов лидер на бризилския футбол година по-късно. Така избраният преди три години Роджерио Кабокло е свален от поста по съдебен път, а президентът на най-популярния клуб Фламенго и шефът на федерацията на щата Сао Пауло ще управляват съвместно бразилската централа. Това са Родолфо Ландим от Фламенго и Рейналдо Карнейро Бащош, шеф на Кампеонато Паулища. Двамата веднага трябва да поемат контрола и да коригират не само документите, но и да предложат, подготвят и изпратят за обсъждане нови изборни правила.

Решението идва изненадващо, тъй като почти четири години съдът не смяташе този проблем за спешен за решаването му. Но два месеца след като Кабокло беше обвинен в сексуален тормоз и даден на Комисията по етика, то и съдът се активизира.

Още от Футбол свят

Виж всички