Дарко Тим с кампания за толерантност

Дарко Тим с кампания за толерантност

Лекоатлетическата школа “Дарко Тим” се включи в европейска кампания за толерантност в спорта. Треньорът в школата Илиян Тасев и маркетинг мениджърът  Василена Иванова участваха в обучение в Кипър като част от проекта #SPORTolerance. 

В събитието се включиха още спортни експерти от Белгия, Кипър, Босна и Херцеговина, а целта на срещата беше да се развият уменията на спортните треньори, за да им се даде възможност да работят с млади хора в неравностойно положение и в риск от радикализация. 

По време на обучението бяха представени добри практики и иновативни методи за увеличаване на възможностите за социално включване и обществено развитие на младежи в неравностойно положение.

“В търсене на чувство за принадлежност, цел в живота или идентичност младите хора могат да бъдат особено незащитени и да тръгнат в лоша житейска посока. Спортните занимания им помагат да утвърдят основно ценности в характера си, а проект #SPORTolerance полазва на треньорите модерни средства и методи за подготовка и въздействие върху децата.”, коментира Василена Иванова. 

В “Дарко Тим” тренират над 100 деца от различни възрастни. Програмата на школата е на основна на социални принципи като атлетите освен, че правят първите си стъпки в леката атлетика и спорта се учат да изграждат по-лесно контакти, създават си по-голямо самочувствие и добро настроение. 

Проект #SPORTolerance е съ-финансиран по Програма Еразъм+ на Европейския съюз с кординатор Асоциация за развитие на българския спорт – (www.bulsport.bg). 

Още от Лека атлетика

Виж всички