Иванов: Много съм разочарован, защото единствената ми цел беше медал

Иванов: Много съм разочарован, защото единствената ми цел беше медал

Българинът Ивайло Иванов заяви, че е много разочарован от отпадането си на осминафиналите на олимпийския турнир по джудо в категория до 81 килограма в Токио.

27-годишният Иванов загуби от поставения под номер 7 в схемата Шарофидин Болтабоев (Узбекистан) с "вадзари" в 5:50 минута на продължението.

Двубоят беше много оспорван, като Болтабоев получи две предупреждения още след 2:55 минути на татамито, но петият от последния световен шампионат в Будапеща узбек успя да се опази от фатално трето "шидо" и реализира победната хватка.

Ивайло Иванов приключи участието си в Токио след 10-минутен трилър
Ивайло Иванов приключи участието си в Токио след 10-минутен трилър

"Много съм разочарован. Не знам какво да кажа в момента, защото дадох много труд, лишения, но не успях, за жалост.

В продължението се надявах да му дадат трето "шидо", затова гледах да давам максимума, да влизам повече, да мога да съм активният, за да го накажат. Трето "шидо" и това щеше да ме отведе до четвъртфиналите, но за жалост съдиите не решиха така и няма какво да направим. Той си ме върна и това си беше чиста оценка. Изморихме се и двамата, може би аз с една идея повече поради простата причина, че давах максимума, за да мога да взема "шидото" и исках да направя максимални атаки. Накрая се получи ситуация", коментира двукратният европейки вицешампион Иванов.

Той не е удовлетворен от второто си участие на Олимпиада след Рио 2016, тъй като основната му цел в Токио е била спечелване на медал.

4 Ивайло Иванов на Олимпийските игри в Токио

"Няма никакво задоволство, че съм тук, защото аз вече съм бил на Олимпиада. Дойдох за медал. Това беше целта. Заради самото участие не чувствам никакво удовлетворение. Хубаво е, че съм завоювал квота, не искам да прозвучи грозно, но аз наистина бях дошъл за медал и това беше единствената ми цел в Токио, но за жалост се прибирам вкъщи с празни ръце", каза 27-годишният българин.

Той добави, че ограниченията заради пандемията от COVID-19 по никакъв начин не са му се отразили.

"Тук съм от 11 юли. На мен по никакъв начин не ми е направило впечатление, че има пандемия, освен че трябва да дишаме през маски, защото аз съм тук да си свърша работата. Бях фокусиран върху това нещо. Идеята ми беше да дойда, да се аклиматизирам, да спя, да тренирам и да се храня. Затова съм тук. Нямам нужда нито да обикалям Токио, нито другаде, защото аз го приемам по съвсем различен начин. Пандемията не ми е пречила въобще. В селото е спокойно, слагаш маската и въобще не усещах, че има кой знае какво ограничения, да те натоварват нещо. Дори всекидневните тестове със слюнка. Бях изолирал абсолютно всичко в главата си, за да се стремя към целта", обясни той.

Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

Още от Токио 2020

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти