Рууни: Няма да си тръгна, но без нови играчи не знам как ще започнем сезона

Рууни: Няма да си тръгна, но без нови играчи не знам как ще започнем сезона

Уейн Рууни обяви, че няма да напусне Дарби Каунти, където е мениджър, но предупреди, че без нови попълнения трудно ще събере отбор за старта на Чемпиъншип. По-рано тази седмица клубът получи право да прави трансфери поради “изключителни обстоятелства”, свързани с кризата с пандемията.

Преди това на Дарби бе наложена забрана да привлича играчи освен свободни агенти и 6-месечни наеми поради финансовите му проблеми. В момента клубът е регистрирал девет играчи за първия отбор, двама от които са вратари. Рууни каза, че няма да изостави клуба, но насърчи шефовете да действат бързо преди старта на сезона в Чемпиъншип. В първия кръг Дарби се изправя срещу Хъдърсфийлд на 7 август.

“Други хора имат да взимат по-големи решения от мен. Всичко, което аз мога да направя е да върна малко от гордостта и честта на клуба. Имам нужда други хора да си свършат работата. Много е трудно, след като не знам с какъв състав ще разполагам след две седмици, когато започва сезона. Ако съм честен, за един мениджър би било лесно да си тръгне, но за мен е предизвикателство, аз съм борец. Благодарен съм на Дарби, че ми даде възможност и ще направя всичко възможно, за да преодолеем този период”, сподели Рууни.

“Ако не привлечем играчи следващите две седмици, не знам с какъв отбор ще започнем сезона. В момента нямаме централен защитник. На тази позиция има две много млади момчета в юношите. Ще бъде невъзможно да пуснем отбор”, допълни той.

Още от Футбол свят

Виж всички