Полина Трифонова: Бях щастлива, защото победата означаваше, че сменяме билетите за връщане

Полина Трифонова: Бях щастлива, защото победата означаваше, че сменяме билетите за връщане

Полина Трифонова се превърна в първата позитивна вълна от Токио 2020 за българските фенове на спорта, особено след втората си победа в рамките на един ден след впечатляващ обрат от 1:3 до 4:3 гейма срещу представителката на Люксембург Сара де Нуте. Полина сподели емоциите си от преживяното, за липсата на сън и за "загубата на памет" за детайлите от победата ѝ, която я класира на 1/32-финалите в Токио.

Страхотен обрат и втора победа на Токио 2020 за Полина Трифонова
Страхотен обрат и втора победа на Токио 2020 за Полина Трифонова

В понеделник от 5 часа сутринта Трифонова ще срещне Шяошинг Янг от Монако

Програмата на българските олимпийци в Токио за понеделник
Програмата на българските олимпийци в Токио за понеделник

"Изобщо не се опитвах да заспя, защото знаех, че заради емоциите няма да мога. С треньора ми направихме късна вечеря и се разходихме из олимпийското село, защото нямаше смисъл да се пробваме да спим, а и имах почивен ден.

Тук всичко е много по-различно от други състезания, дори държането и излизането до масата е по-стриктно и трябваше да свикна. Отидох с напрежение за първия мач, защото се очакваше да победя камерунката и това ми попречи. Не исках ей така да си пропилея Олимпийските игри и реших да заиграя по-добре, така да се каже.

Неприятно беше, че последният автобус към залата от олимпийското село е в 18 часа, а моят мач бе насрочен за 22. Странно е на такова ниво да стоиш 4 часа в залата преди мача си, обикновено престоят ти е около 2 часа. Имах два варианта - да се ядосам и да си изразходя енергията негативно, или да приема ситуацията и да се опитам да извлека максимума от нея. Реших, че второто е по-разумно. Отидохме, погледахме другите мачове и като стана време да разгрявам, се вложих 100%.

Не помня нито едно разиграване от победата ми във втория мач, изгледах петия и седмия гейм, като се учудих, че сме правили доста дълги размени. Като победих, се зарадвах, че ще остана в състезанието и ще трябва да сменяме билетите", каза Трифонова за YouTube канала "Спортна джунгла", а пълното ѝ изказване можете да видите във видеото:

Още от Токио 2020

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти