Нови доказателства за измамите на Манчестър Сити

Нови доказателства за измамите на Манчестър Сити

Манчестър Сити е обвинен в използване на различни тактики за отлагане на разследването на Висшата лига в нарушаването на правилата за Финансов феърплей. Клубът от две години е разследван по две линии - от УЕФА и от Премиър Лийг. Заключението на Европейската футболна централа бе, че “гражданите” са нарушили правилата и бе наложено наказание две години да не участват в евротурнирите и глоба от 30 милиона евро. Спортният арбитражен съд обаче отмени санкцията, тъй като определи, че няма достатъчно доказателства.

Висшата лига обаче продължава разследването си и преди няколко дни Сити загуби жалбата, в която искаше детайлите по делото да не стават публично достояние, а да останат тайна за масовата публика. Последната информация по случая е оплакване от страна на адвокатите на Висшата лига обвиниха клуба в използване на всякакви възможни начини за отлагане.

Междувременно “Дейли Мейл” публикува имейл от ръководител в огранизацията на Ман Сити към негов колега в “Етихад”, в който се вижда по какъв начин са прехвърляни пари между двете фирми.

Още от Футбол свят

Виж всички