Мария Гроздева: Огромен респект към Антоанета! За стрелбата, за България този медал значи страшно много 🥈

Мария Гроздева: Огромен респект към Антоанета! За стрелбата, за България този медал значи страшно много 🥈

Легендарната българска състезателка по спортна стрелба Мария Гроздева похвали съотборничката си Антоанета Костадинова за спечеленото сребро на Олимпиадата в Токио. 

Костадинова завърши втора на 10 метра пистолет и взе първо олимпийско отличие в кариерата си. 49-годишната Гроздева също се включи в дисциплината, но не успя да преодолее квалификациите. Така тя записа рекордно за български спортист седмо участие на Олимпиада, като има и рекордните пет отличия - два златни и три бронзови. 

Честито! Антоанета Костадинова донесе първи медал на България! 🇧🇬🥈
Честито! Антоанета Костадинова донесе първи медал на България! 🇧🇬🥈

"Огромен респект към Антоанета. Тя показа страшно ниво. Днес тя беше на световно, олимпийско ниво.Показа го в квалификациите, показа го и във финала. Преди месец тя беше на една точка от световния рекорд. Действително е в идеална форма. Много съм щастлива, че българската традиция на олимпийски игри продължава и не свършва с мен. Надявам се още и още много, много щастливи мигове да има, тази традиция да се задържи, защото стрелбата е имала много добри шампиони има ги в момента и дано да продължи така и занапред", каза Гроздева, която по-рано през деня обяви, че ще прекрати състезателната си кариера на 30 юли след края на надпреварата на 25 метра пистолет в Токио. 

Щастливата медалистка: Не съжалявам за изпуснатото злато
Щастливата медалистка: Не съжалявам за изпуснатото злато

"Разбира се, че тя може да усети и златната частица (на 25 метра). Им всички данни. Формата й подсказва, че е възможно, но в нашия спорт има и една тънка нишка, която може да се скъса. Ако напрежението е в повече, ако натискът е голям. Може и да не се получи. Но да не мислим за това, дано да успеем", каза още. Гроздева, която е и председател на Българския стрелкова съюз, смята, че отличието е много важно за цяла България. "За стрелбата, за България този медал значи много, голяма радост. Сигурна съм, че хората ликуват, макар че беше през нощта българско време, но сега като се събудят, ще разберат. Още първите дни на Олимпийските игри да имаме отличие. Надявам се с всеки следващ ден до края на Олимпиадата да има още, защото спомняте си в Рио какво беше", коментира тя.

Още от Токио 2020

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти