България си осигури два медала от Европейските лични първенства до 14 и 18 г.

България си осигури два медала от Европейските лични първенства до 14 и 18 г.

България има вече два сигурни медала от първенствата на Европа.

Пьотр Нестеров се класира повече от убедително за полуфиналите на сингъл на Европейското лично първенство до 18 г. в Клостерс (Швейцария). Днес Нестеров победи със 7-5, 7-5 Джейми Фариа от Португалия.

Йоана Константинова и Росица Денчева пък се класираха за полуфиналите по двойки на Европейското лично първенство до 14 г. в Мост (Чехия).

Поставените под №1 българки победиха с 6-4, 6-2 Яна Симишина и Ева Заболотная от Молдова.

За място на финала Йоана и Роси ще играят срещу Елиска Фортечкова и Алена Ковачкова от Чехия.

Капитан на девойките е Велиан Бакалов.

Иван Иванов и Александър Василев пък спечелиха пето място по двойки при юношите. Българите отстъпиха на четвъртфиналите с 6:7, 4:6 на първите поставени чехи Ян Кумсат и Махим Мрва.

Иванов се представи изключително силно и на сингъл. Иван, който е Държавен шампион на открито, постигна три страхотни победи и завърши на девето място.

Александър Василев пък продължава участието си в утешителната надпревара. Там той е на полуфинал.

Капитан на юношите е Кристиян Илиев.

Преди първенствата националите на България до 14 и 18 г. проведоха едноседмичен лагер на кортовете на Националния тенис център (БНТЦ) в София.

Българчетата се подготвяха под ръководството на Теодор Бачев – капитан на България за Купа „Дейвис", австралийската тенис легенда Пол Макнами и националните треньори Даниел Ангелов, Кристиян Илиев и Велиан Бакалов.

Още от Тенис

Виж всички