Константин Маршавелов се надява на победа в Писта Русе

Константин Маршавелов се надява на победа в Писта Русе

Шампионът в последните четири сезона в серия Макси Константин Маршавелов (Mitsubishi Lancer Evo X) ще вземе участие в предстоящия уикенд трети кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта, който ще се проведе в Русе. През миналата година крайдунавското състезание не се състоя, а през тази година не влизаше в спортния календар. 

За състезанието са подадени 48 заявки, като за серия Макси те са 7. И в това състезание отборът на пловдивския клуб "КА-2 Рейсинг Тийм" ще бъде представен от трима състезатели, освен Константин Маршавелов, участие ще вземат Камен Василев и Венцислав Станев. В двата проведени кръга до момента на Писта Бургас и Писта Енеос, Маршавелов записа в актива си едно второ място и едно отпадане. 

"За състезанието в Русе сме подготвени, както технически, така и физически. До този момент нямахме много късмет в шампионата. Разлятото масло на пистата в Бургас и дефектирала част на Писта Енеос ни попречиха за по-добро представяне. Надявам се от тук на сетне да нямаме проблеми", допълни шесткратният национален шампион.

Квалификациите за място стартират в събота от 13:00 часа, а състезанията в отделните серии са в неделя, като официалното откриване на състезанието ще започне в 09:20 часа, а старта на първата серия е предвиден за 10:00 часа.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти