Еббе Санд напусна националния отбор на Дания

Еббе Санд напусна националния отбор на Дания

Бившият национал и нападател на Шалке 04 Еббе Санд напусна поста треньор на нападателите на националния отбор на Дания. Санд беше част от треньорския екип на Каспер Хюлманд на завършилото на 11-юли успешно европейско първенство за “червения динамит”. Преди това Санд е бил помощник-треньор при Мортен Олсен от 2008 до 2014 година, а при Аге Харейде беше отново треньор на нападателите през 2020 година.

“Датският национален отбор винаги е стоял като нещо много специално за мен - и като играч, и като треньор в няколко периода. Гордея се с резултатите, които постигнахме съвсем скоро - полуфинал на европейското първенство. Винаги ще помня това време с радост и гордост”, коментира Еббе Санд.

49-гтодишният Санд има висше образование в икономиката и математиката и рязко сменя посоката на развитието си. “Сега искам да използвам опита си в нова област и да пожелая на мъжкия национален отбор всичко най-добро. Но животът е толкова вълнуващ, когато ти предлага нови и нови хоризонти за покоряване”, каза още бившият нападател на Шалке 04.

Още от Футбол свят

Виж всички