Lamborghini Huracan STO получи своите специални гуми

Lamborghini Huracan STO получи своите специални гуми

Huracán STO – луксозният и хомологиран супер спортен автомобил от италианския производител Lamborghini вече може да бъда оборудвани и с полусликовите гуми Bridgestone Potenza Race. Специално изработените гуми Potenza Race предлагат отлично сцепление на сухо за изключителни времена по време на обиколка и стабилност при завиване, спиране и управление на пистата и извън нея.

Potenza Race са създадени, за да подобрят невероятните възможности на Lamborghini Huracán STO и да позволят на водачите да изпитат истинска висока производителност. Надграждайки дългогодишното наследство на Bridgestone във състезателните и високоефективни превозни средства от Формула 1, първокласната полусликова (полугладка) гума Potenza Race е специално създадена за първи път за Lamborghini Huracán STO. Като такава, протекторът на гумата е облицован с цветовете на италианския трикольор - знак за факта, че гумата и автомобилът са проектирани в Италия, и в същото време включва отличителните маркировки на Lamborghini.

Potenza Race обещава отлично сцепление на сухо, благодарение на оптимизираната смес на протектора, шарката и спортния профил на гумите, което увеличава сцеплението и управлението при сухи условия. Гумата може да се похвали и с дълготрайни характеристики на пистата и изключителна способност за постигане на добро време на обиколка - резултат от максимална контактна площ и равномерно разпределение на налягането, което подобрява спирането и завиването. И с каркасен дизайн, който позволява висока производителност при нормални пътища, гумата е проектирана както за пътя, така и за пистата.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти