Давидс уволнен от португалски клуб

Давидс уволнен от португалски клуб

Опитите на Едгар Давидс в треньорската професия продължават да са неуспешни. Бившият играч на Милан, Интер и Ювентус бе уволнен от аматьорския португалски отбор Олянензе. Той бе назначен през януари, а тимът завърши трети в тяхната група и не успя да се класира за следващата фаза на квалификациите за втора дивизия.

Олянензе пропусна и промоция за новосформираната трета дивизия, след като спечели два от последните си шест мача. Клубът, който бе в елита между 2009 и 2014 г., сега е на сериозна дистанция от Примейра Лига. Президентът на Олянензе Луис Торес обвини Давидс за слабото представяне на тима, като го определи като “трагедия”. Шефът на клуба обвини спортния директор за назначаването на нидерландеца.

“Решението да назнача Едгар Давидс бе наложено от спортния директор. Пристигането му трябваше да подобри финансовото положение на клуба, но аз не видях подобно нещо. От спортна гледна точка назначаването му бе трагедия. Можех да го предвидя, но нямах много опции. Едгар Давидс има богата история като играч, но това не е свързано с уменията му като треньор”, заяви президентът на клуба.

Още от Футбол свят

Виж всички