Ива Дудова е №1 в 3 от класациите на Евроволей U16 🏐

Ива Дудова е №1 в 3 от класациите на Евроволей U16 🏐

Волейболистката от националния отбор на България за девойки под 16 години Ива Дудова завърши като лидер в три от индивидуалните класации на европейското първенство за тази възраст, което се проведе в Словакия и Унгария. 

Ива Дудова е най-добър диагонал на Евроволей U16 🏐
Ива Дудова е най-добър диагонал на Евроволей U16 🏐

Нападателката, която спечели наградата за най-добър диагонал на надпреварата, завърши като лидер в класацията на реализаторите със 179 точки (средно 6,88 на гейм). Втора е Ана Михайлович (Сърбия) със 143 точки (средно 5,3 на гейм). Словашката състезателка Михаела Канова е на трета позиция със 111 точки (4,62 на гейм). 

При топреализаторите на отборите Дудова отново е първа. 

Дудова е първа и при изпълнителките на начален удар - с 26 аса (средно 1 на гейм). Втора и трета са Оливия Ярон (Полша) и Милица Видачич (Сърбия), съответно с 25 и 22 точки. 

Маргарита Гунчева е десета с 13 аса (0,48 на гейм). 

При нападателите Ива Дудова отново е на лидерската позиция - със 140 точки от елемента (5,38 на гейм). И тук, както при реализаторите, втора и трета са Ана Михайлович (Сърбия) и Михаела Канова (Словакия). 

Българката е в топ 10 и на изпълнителките на сервис с най-голяма ефективност, като е шеста в класацията. Първенец е Джейда Куян (Турция). 

В класацията на разпределителите отново има българско присъствие - Симона Анастасова и Маргарита Гунчева са съответно шеста и девета с 36,36 и 34,86% ефективност. 

Маргарита Гунчева

Първа е представителката на вицешампионките от Италия Мартина Капончели с 58,33%, следвана от волейболистката на носителките на титлата Русия - Анна Погорелченко с 51,28%. 

При най-добрите блокировачи Елена Коларова е шеста с 16 реализирани точки от блокада (средно 0,59 на гейм). Първа е Антония Серафиновска (Полша) с 25 блока, втора е Майа Карлота Монако (Италия) с 22 блокади. 

Елена Коларова

При нападателките с най-голям процент на ефективност Ива Дудова е десета с 40,94%. 

bgvolleyball.com

Още от Волейбол

Виж всички