Алонсо защити Хамилтън за инцидента с Верстапен

Алонсо защити Хамилтън за инцидента с Верстапен

Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо от отбора на Алпин застана на страната на седемкратния световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън след вчерашния му инцидент с Макс Верстапен. Британецът атакува нидерландския пилот на Ред Бул в първата обиколка, но при движение с 280 км/ч с предната си лява гума закачи задната му дясна и го прати в предпазните заграждения. Съдиите на ФИА решиха да накажат Люис с десет секунди престой в бокса, но от отбора на Ред Бул бяха недоволни от решението. 

„Като гледате на повторение отвън атаката на Люис, много трудно можете да усетите какво всъщност се случва на пистата. Да, той атакува в доста тясно пространство, но преди контакта вече беше стигнал до половината на болида на Макс. Мога да ви уверя, че в този момент Хамилтън вече нямаше какво да промени, той не може да се изпари от там“, коментира Фернандо. 

„След това се стигна до състезателен инцидент, в който не можем да виним нито един от двамата. Това е моето мнение, просто нямаха късмет да си разминат гумите на сантиметър, както много често става. За наказанието вече решението е на съдиите и както знаем, те имат последната дума“, завърши испанецът.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти