Бивши съотборници на Бербатов разкриват защо Мойс и Ван Гаал се провалиха в Юнайтед

Бивши съотборници на Бербатов разкриват защо Мойс и Ван Гаал се провалиха в Юнайтед

Защо мениджърите непосредствено след Алекс Фъргюсън не успяха да постигнат успехи начело на Манчестър Юнайтед? Този въпрос си задават мнозина, а бившите футболисти на тима Рафаел и Фабио Да Силва споделят своето мнение. Бразилските близнаци издадоха автобиография, в която коментират Дейвид Мойс и Луис ван Гаал, които наследиха великия сър на “Олд Трафорд”.

“Когато Мойс пристигна от Евертън, той взимаше решения, които вероятно би взел всеки друг треньор. Всяко едно от тях обаче се оказваше грешка”, пише Рафаел.

“Мойс се оплакваше, че не бил получил шанс. Да, бих се съгласил с това, но бих добавил, че самият той не вярваше, че е точният човек да води Юнайтед за дълъг период. Той дойде с убеждението, че на “Олд Трафорд” всичко ще е перфектно във всяка една тренировка. Смятам, че постът в Манчестър беше прекалено голяма лъжица за неговата уста”, добавя Фабио Да Силва. 

След това през лятото на 2014 година за мениджър на “червените дяволи” беше назначен Луис ван Гаал. “В Манчестър Юн се очаква от теб да играеш атрактивен и експресивен футбол. Когато обаче се появи той, все едно започна да ни учи да играем от нулата. Той мразеше разни финтове и такива подобни. Ван Гаал мразеше да действаш инстиктивно. Започнахме да се чувстваме като на учение в армията с Ван Гаал за командир”, сподели Рафаел Да Силва. По тяхно време в Юнайтед играеше и Димитър Бербатов. 

Откакто Фъргюсън напусна Юнайтед преди осем години, тимът не е ставал шампион.

Още от Футбол свят

Виж всички