Ислам Махачев задуши Тиаго Мойсес в 4-тия рунд на UFC on ESPN 26

Ислам Махачев продължи да побеждава в клетката на UFC. Изгряващата звезда от Дагестан оглави събитието UFC on ESPN 26, което се проведе в Лас Вегас. Той сподели клетката с корав съперник в лицето на Тиаго Мойсес.

Срещата между двамата протече еднотипно. Махачев не спираше да пресира Мойсес, който през повечето време беше принуден да е с гръб към мрежата. Ислам доминираше в клинчовете и му вкарваше удари с колена.

Тиаго даваше всичко от себе си, за да противодейства на Махачев и не се даде лесно. В края на втория рунд Махачев опита да приключи срещата и приложи armbar, но времето изтече.

В третия рунд доминацията продължи и вече се виждаше, че Мойсес сериозно започна да се уморява. В края на рунда той приложи ключ на крака на Махачев, който търсеше съвети от Хабиб Нурмагомедов.

За негов късмет рунда приключи и не се стигна до изненада. В четвъртия рунд Махачев сграбчи Мойсес и опита да го тръшне на земята. Тиаго се пробва да му приложи триъгълник, но не успя и така Махачев му вкара граунд енд паунд.

Ислам успя да наложи волята си и приложи rear-naked choke, с което принуди Мойсес да се предаде в средата на 4-тия рунд.Така с тази победа Махачев навлезе в серия от 8 поредни победи и вече е с рекорд 20-1 в ММА.

Това беше втора поредна победа за него през тази година. Ислам предизвика Рафаел дос Аньос за битка след 3-4 месеца. Мойсес от своя страна се раздели със серия от 3 поредни победи и за първи път беше приключен в клетката.

mma.bg

Още от Бойни спортове

Виж всички