България не можа да се опълчи на Хърватия в София

България не можа да се опълчи на Хърватия в София

Националният отбор на Хърватия за жени до 20-годишна възраст също се оказа силен за девическия състав до 18-годишна възраст на България. В четвъртия си мач от Европейския Чалънджър в София момичетата, водени от Лъчезар Коцев и Гергана Славчева, отстъпиха с 52:80.

Нашите започнаха по-сковано мача и бързо позволиха на съпернка да натрупа двуцифрена преднина. След много равностойна втора четвърт, последва отново много слаба трета част, в която пак си пролича, че българският състав отстъпва физически на своите съперници, които гостуват у нас.

Този турнир се явява и подготовка за тима ни за втория Чалънджър в София – за девойки до 18-годишна възраст с участието на Албания, Северна Македония, Словения, Швейцария и Украйна. Този турнир отново ще е в зала „Триадица“ от 27 юли до 1 август, като ще бъде предаван в официалния канал на БФБаскетбол в YouTube.

Илияна Георгиева отново бе най-резултатна за тима ни, като наниза 19 точки. 13 добави Микаела Дамянова. Днес, в последния си мач за надпреварата, българките излизат срещу Латвия. 

Още от Баскетбол

Виж всички