Победа за Мирослав Ангелов и Георги Гаджев в Рали Твърдица 2021

Победа за Мирослав Ангелов и Георги Гаджев в Рали Твърдица 2021

Екипажът на Мегапорт Рейсинг Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с Skoda Fabia Rally 2 Evo спечели Рали Твърдица 2021, трети кръг от националния шампионат по рали. 

Тандемът натрупа преднина от 2:13 минути пред Георги Василев и Стефан Добрев с Mitsubishi Lancer Evo 9. Трети на 3:08 остана Георги Янков и Цветан Балджиев с Mitsubishi Lancer Evo 9. 

В първия етап за съботния ден „Чумерна 1“ Ангелов и Гаджев стопиха преднината на лидерите във временното класиране след първия ден Мартин Сурилов и Здравко Здравков (Mitsubishi Lancer Evo 9) с 8.6 секунди до 13.9. В следващия етап „Предела 1“ с дължина 18.57 километра екипажът на Мегапорт Рейсинг взе 21.8 секунди на лидерите и поведе със 7.9. На второто минаване на „Чумерна“ Сурилов и Здравков се забавиха на контролата на старта заради проблем в спирачките и изостанаха в класирането.

8 Победа за Мирослав Ангелов и Георги Гаджев в Рали Твърдица 2021

„Доволен съм от победата тук, защото не сме правили специална подготовка за Рали Твърдица. Неприятно ни изненада спуканата гума вчера, заради която карахме половин отсечка. След това трябваше да наваксваме и се озовахме в ролята на догонващи. На последния етап вчера заради многото публика пързаляхме повече, въпреки че съм привърженик на по-чистото каране. Но не успях да се стърпя и пързалях повече. В първия етап днес „Чумерна 1“ карахме с много силно темпо и очаквахме по-малка преднина, но след това знаех, че на спускането на „Предела 1“ ще сме по-бързи. В началото на отсечката влязох по-вътре в бавен завой и ударихме камък или нещо друго. Известно време очаквах да имаме спукана гума и бяхме по-внимателни. В следващите два етапа карахме за удоволствие и за публиката без напрежение“, коментира Ангелов след финала.   

Следващото състезание от шампионата е Рали Сърбия на 25 и 26 септември, а сезонът завършва в Шумен с Рали Стари столици на 9 и 10 октомври. 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти