Тополи 2010 може да не стартира в Трета лига, ако Община Варна не помогне

Тополи 2010 може да не стартира в Трета лига, ако Община Варна не помогне

ФК Тополи 2010 от едноименното варненско село може да не участва в новото първенство на Североизточната Трета лига. 13-ия в класирането на миналия шампионат все още не е започнал подготовка за идния сезон и никой в клуба не знае дали въобще ще има тренировъчен процес. Причината – касата на клуба е празна. Намиращият се на 5 км от град Варна Тополи очаква помощ от общинското ръководство на морската ни столица.

В края на месеца теглят жребия за новия сезон на Североизток
В края на месеца теглят жребия за новия сезон на Североизток

Надеждата все още тлее. За нея говори Георги Георгиев, председател на Управителния съвет на клуба:

„Тополи 2010 е единственият футболен клуб, който всяка година изпраща писма с молба за финансова помощ до общинското ръководство на Варна. Не получаваме такава. Сега сме изпратили три писма, обещават ни, но решения няма. Спортната комисия към Общината два пъти е взела единодушно решение да получим финансиране, но до гласуване на Общински съвет така и не се стига.

Нуждаем се от 100 хиляди лева, за да изкараме спокойно сезона, без излишни харчове. Имахме спонсор, но пандемията от COVID-19 нанесе поражения на бизнеса му и нямаше как да продължи да ни финансира. Така вече година и половина сме без пари. Ако до 10-12 дни не получим средства, ще бъдем принудени да се откажем от участие в Трета лига, въпреки че разполагаме с готов млад отбор и треньор“.

Подобно решение ще е убие още един работещ клуб. В Тополи 2010 се развиват предимно млади момчета, сред които и юноши на Черно море и Спартак (Варна). Две такива преди година заминаха за Германия. Други две сега иска да привлече Черноморец (Балчик).

7-8 бяха интегрирани в мъжкия тим през миналия сезон, в края на който Тополи 2010 завърши със състав изцяло от юноши старша възраст. Този млад тим направи силни мачове с Дунав (Русе) и шампиона Спартак (Варна).

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти