Североизточната Трета лига ще от 16 отбора

Североизточната Трета лига ще от 16 отбора

Шестнадесет футболни отбори потвърдиха участие в Североизточната Трета лига – сезон 2021/2022, съобщи секретаря на ЗС на БФС-Варна. Новите отбори засега са: ФК“Спартак 1918“ – II (Варна), ФК“Локомотив“(Русе) и ФК“Рилци“(кв.Рилци –Добрич). Всички отбори взели участие в завършилото преди месец първенство са потвърдили участие. Въпреки това обаче от футболната централа във Варна са на мнение, че ако има и други отбори, желаещи да участват в новото първенство и материалната им база отговаря на изискванията за Трета лига са склонни да ги включат.

 В новото първенство засега ще вземат участие от област Варна – „Спартак 1918“ – II (Варна), „Тополи 2010“ (Тополи). От област Добрич – „Черноморец“ (Балчик), „Септември 98“ (Тервел), „Устрем Д“ (Дончево), „Спортист 2011“ (Генерал Тошево), „Интер“ (Добрич) и „Рилци“ (кв.Рилци-Добрич). От област Силистра – „Доростол“ (Силистра), от област Русе – „Дунав“ (Русе) и „Локомотив“ (Русе), от област Разград – „Лудогорец 1945“ III (Разград), от област Търговище – „Светкавица“ (Търговище) и „Черноломец 1919“ (Попово), от област Шумен – „Шумен 2007“ (Шумен) и „Ботев“ (Нови пазар). 

За новите отбори в групата засега информацията е оскъдна. „Спартак 1918“ II (Варна) ще е дублиращ на основния отбор, който в новото първенство е във Втора професионална Лига. Очаква се в него да вземат участие юноши старша възраст от футболния клуб в морската ни столица, които в миналото първенство станаха шампиони в Зоналното първенство изпреварвайки в края „Светкавица“ (Търговище) и „Шумен 2007“ (Шумен). „Локомотив“ (Русе) се класира на 5 място в Източна Регионална група Русе, а това не му даде възможност да участва във финалите за определяне на победителите в област Русе. Въпреки това обаче ръководството на футболния клуб са убедени, че в новото първенство русенци ще се представят достойно. „Рилци“ (кв.Рилци-Добрич) също не е лидер в Източна Регионална група Добрич. Клуба са класира на второ място, след лидера „Лозенец 2015“ (Лозенец). Тима разполага с добра материална база, която ще е предпоставка за добри двубои в Североизточна Трета лига.

Още от БГ Футбол

Виж всички