Академик изпълни голямата си цел

Въпреки че не успя да задържи чуждестранните баскетболисти в състава си, отборът на Академик (Пловдив) ще продължава да разчита и през следващия сезон на ядрото от български играчи, което бе в основата на историческите успехи на клуба през миналия сезон, научи Sportal.bg.

Пловдивчани вече следят случващото се на трансферния пазар относно заместването на вече напусналите Джахий Карсън, Обрад Томич и Йере Вучица. Ако тимът не успее да намери нов плеймейкър до началото на новия сезон, то борещите се за минути в гардовата линия ще бъдат Адриян Секулов и Николай Титков, които са сред играчите с договори за новия сезон. Академик гледа за нови попълнения и на високите позиции, където останаха дупки от изходящите трансфери на Томич и Вучица.

През миналия сезон отборът на Йордан Янков се окичи за първи път в историята си с бронзовите медали в НБЛ, а освен това достигна и до финал в Балканската лига.

До този момент от клуба обявиха официално, че са подновили договорите на Антъни Гуджино и Николай Николов. През следващия сезон Академик ще играе в два европейски турнира - ФИБА Къп и Балканската лига.

Снимка: НБЛ

Още от Баскетбол

Виж всички