Австрийски гранд оглежда национал на ЦСКА - София

Скаути на Аустрия Виена следят под лупа контролите и подготовката на ЦСКА - София в Австрия. Причината е интересът на местния гранд към крилото Георги Йомов. Съгледвачите са натоварени да преценят освен чисто футболните качества на играча, така и неговото влагане в тренировките и прекарването на свободното време. 

Йомов: Да свършват глупостите с Ковид, Мовид! Феновете ни не са от тази планета
Йомов: Да свършват глупостите с Ковид, Мовид! Феновете ни не са от тази планета

Интересът на Аустрия е от шест месеца, като от клуба са наблюдавали изявите на Йомов и с националната фланелка. Това е втори играч на ЦСКА - София, който влиза в полезрението на австрийците след Кристиан Малинов, който беше желан преди две години, но до сделка не се стигна. 

23-годишният Йомов се присъедини към ЦСКА - София преди година, като преди това носеше екипа на Славия. Според запознати, клубът от Борисовата градина, няма да се раздели с Йомов за по-малко от 1,5 милиона евро. 

Белгийски клуб пожела Йомов, но правило блокира трансфера
Белгийски клуб пожела Йомов, но правило блокира трансфера

Поне 300 000 от тях ще влязат в касата на Славия според клауза в договора му. Ако се стигне до трансфер, то и Левски ще получи финансови постъпления в размер на 60 000 лева като компенсационна такса, тъй като Йомов е юноша на “сините”. Причината за това е правило за трансфер на играч до 23-гоишна възраст, когато родният му клуб получава компенсация. На 6 юли националът навършва 24 години и при трансфер след тази дата ЦСКА - София няма да дължи нищо на Левски. 

“Тема Спорт”

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти