Любо Ганев: България се цели в четворката на Евро 2021

Силвано Пранди ще продължи да води мъжкия национален отбор по волейбол и след слабото представяне в Лигата на нациите. Знак за това даде председателят на българската федерация Любомир Ганев пред "Дневник".

Силвано Пранди остава начело на България
Силвано Пранди остава начело на България

На въпрос дали темата за смяна на италианеца стои на дневен ред той отговори: "Към настоящия момент мисля, че не. Не сме говорили по темата с колегите от управителния съвет. Няма такава нагласа."

България допусна 13-а загуба в Лигата на нациите
България допусна 13-а загуба в Лигата на нациите

България остана на предпоследното 15-о място в надпреварата в Римини. Отборът загуби 13 от 15-те си мача, като завърши вероятно най-слабия си сезон в турнира с шест поредни поражения.

Волейболните национали се смъкнаха до №18 в световната ранглиста
Волейболните национали се смъкнаха до №18 в световната ранглиста

"Тези момчета по ред обстоятелства не успяха да покажат това, на което са способни. Отборът остана без опитен състезател след четвъртия-петия мач заради контузиите на Цветан Соколов, Алекс Грозданов и Мартин Атанасов", посочи Ганев.

Цветан Соколов

"Ясно е, че това не са възможностите на отбора. Психически ще ги вдигнем, въпросът е да се вдигнат и технически, да се правят по-малко индивидуални грешки. В Лигата на нациите нямаше какво повече да направят", заяви още председателят на федерацията. Той подкрепи Пранди, като каза, че "накрая в мача играят състезателите, а не треньорът" и че не е видял грешки в тактиката.

Силвано Пранди

Заради промените този сезон няма да има изпадащи отбори и България запазва мястото си в Лигата на нациите и за догодина.

Силвано Пранди

Ганев каза, че погледите са насочени към европейското първенство през септември, а надеждите са, че за него в състава ще се върнат част от опитните волейболисти. "Целта е минимум влизане в шестицата и максимум - в четворката. Това важи и за жените, и за мъжете", добави той.

Любо Ганев

Мъжкият отбор ще има близо месец почивка, а след това ще се подготвя за Евроволей. Предвидени са приятелски срещи и участие в приятелски турнир в Украйна.

Още от Волейбол

Виж всички