Христо Стоянов оглави обединения спортен клуб "Академик"

Христо Стоянов оглави обединения спортен клуб "Академик"

Президентът на атлетически клуб “Академик” Христо Стоянов бе избран за ръководител на обединения спортен клуб с това име на общо събрание на дружеството. Стоянов смени на този пост олимпийската шампионка по гребане Румяна Нейкова, която остава в новия управителен съвет и ще отговаря за връзки с обществеността.

В новото ръководство влизат доц. Велизар Лозанов, който ще бъде представител на висшите учебни заведения, бившият спринтьор Христо Гаджов – отговорник за маркетинг и реклама, Юри Алкалай – отговорник за връзките със спортните федерации, Марио Примджанов – отговорник по базите и Валентин Найденов, който също е оглавявал обединения спортен клуб в миналото.

Според новата стратегия на “Академик” акценти ще бъдат създаването на по-добри условия и организация за спорт сред 50 000 студенти в столицата. Една от основните цели, с които ще се занимават Стоянов и членовете на управителния съвет, е реновирането на стадион “Академик”, обновяване на атлетическата база там и превръщането й в един от основните спортни центрове за студенти в София.

В дружеството влизат 25 вида спорт, а основният девиз на новия управител съвет ще бъде “Работа в екип”.

В момента Христо Стоянов е активен треньор на няколко от националните ни състезатели и прави изследвания в областта на атлетиката, резултатите от които споделя в книги и публикации. Той е и основен двигател на атлетическия турнир в зала “Академик” (бившия студентски турнир ФИСУ), както и на веригата състезания за деца “Атлетиката търси таланти”.

atletikabg.com

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти