Верстапен готов да си смени колата с Хамилтън, за да докаже, че е по-бърз

Верстапен готов да си смени колата с Хамилтън, за да докаже, че е по-бърз

Лидерът във временното класиране в световния шампионат във Формула 1 Макс Верстапен заяви, че е готов да размени своята кола с тази на Люис Хамилтън, за да докаже, че той е по-бързия от двамата претенденти за титлата.

Коментарът на пилота на Ред Бул идва в отговор на такъв от страна на седемкратния първенец, който заявява, че „Биковете“ просто имат по-добра кола. Самият Верстапен каза след Гран При на Азербайджан, че спокойно ще бъде с две десети по-бърз от Хамилтън, ако двамата разполагат с еднаква техника.

„Това беше просто контра, защото той продължава да твърди, че ние разполагаме с по-бързата кола. Аз ще съм щастлив да си разменим колите и два видим разликата. Това са просто думи от двете страни, в което няма нищо лошо. Ти просто трябва да вярваш в собствените си способности, а аз вярвам, че съм по-бърз, както и той вярва в същото.

Макс Верстапен, Люис Хамилтън

„Ако трябва да сме честни не обръщам особено внимание на факта, че водя в шампионата. Хората постоянно ми го напомнят, въпреки че аз го знам. Когато съм си вкъщи обаче мисля само за следващото състезание и как искам да спечеля отново. Знам, че това не винаги е възможно, но ние като отбор се опитваме да извлечем максимума от всеки уикенд“, коментира Верстапен след надпреварата за Гран При на Франция.

В нея той стигна до своята трета победата през кампанията, като по този начин увеличи преднината си на върха в генералното класиране на 12 точки пред Хамилтън. Следващите два старта от сезон 2021 във Формула 1 ще се проведат на „Ред Бул Ринг“, където Верстапен има две поредни победа през 2018 и 2019. Хамилтън от своя страна също има два успеха на австрийското трасе, като те дойдоха през 2016 и във втория старт на трасето през 2020.

Първото състезание в Австрия, което ще е за Гран При на Щирия ще бъде този уикенд, с през следващия ще се проведе и Гран При на Австрия.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти