Перник влиза в календара на "Рън България"

Перник влиза в календара  на "Рън България"

Перник влиза в календара на лекоатлетическите състезания "Рън България", съобщи общинският пресцентър. Първото издание на "Перник рън" ще бъде на 3 октомври тази година.

По предварителна информация на организационния комитет "Перник рън" ще включва трасе от центъра на града до Пернишката крепост и обратно - две обиколки по 5 км, щафета 2х5 км и бягане за деца и начинаещи от 2 км в центъра на града.

Спортен клуб "Милка Михайлова", ръководен от едноименната атлетка, вече няколко години организира състезания по детска атлетика. Ден преди "Перник рън", на 2 октомври, също ще има подобно състезание в центъра на града. Българската федерация по лека атлетика ще осигури и участието на талантливи деца от Перник на национален лагер по програмата "Да открием 200 таланта за атлетиката в България", който ще се проведе между 15 и 19 септември в Кюстендил.

Според кмета Станислав Владимиров състезания като "Рън България" са добре дошли в Перник. "Популяризирането на активния начин на живот е важно за младите хора в общината. "Перник рън" ще бъде факт и със сигурност ще го превърнем в ежегодно събитие от календара на федерацията и общинския спортен календар", е заявил Владимиров.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти