Двама сигурни в Черноморец за новия сезон

Ясни са първите две имена, които ще фигурират в състава на баскетболния отбор на Черноморец догодина. Това са Евгени Хаджирусев и Константин Коев, които имат договори за сезон 2021/22 с “акулите”, заяви старши треньорът на отбора от Бургас Васил Евтимов пред Sportal.bg. Легендата на българския баскетбол призна, че тимът му ще започне да изготвя селекцията си за новия сезон в следващите седмици.

Евгени Хаджирусев премина в редиците на Черноморец през лятото на миналата година, след като осъществи трансфер от Рилски спортист. В първия си сезон край морето 25-годишният стрелец записа средни показатели от 11.1 точки, 3.6 борби и 2.6 асистенции. Той бе основна част от ядрото на отбора, като бе титуляр във всеки един от изиграните си 25 мача през сезона. 

В интервю за Sportal.bg преди месец Хаджирусев сподели, че Черноморец има амбиции за по-добро представяне през следващата кампания.

Евгени Хаджирусев: Черноморец има амбиции за още по-добро представяне през новия сезон
Евгени Хаджирусев: Черноморец има амбиции за още по-добро представяне през новия сезон

Константин Коев, също като Хаджирусев, подсили бургазлии през миналото лято и веднага взе капитанската лента. Крилото постигна средно по 13.9 точки, 7.2 борби и 2.4 завършващи подавания в 27 мача като титуляр в НБЛ и Купата на България през миналия сезон.

Снимки: НБЛ

Още от Баскетбол

Виж всички