Спортът в Перник се обединява в благородна кауза

Спортът в Перник  се обединява в благородна кауза

Спортът в Перник се обединява в благородна кауза по време на честването на Международния олимпийски ден утре, съобщи общинският пресцентър. Спортните клубове от града ще покажат своята съпричастност към болната от левкемия 17-годишна Цвета Страхилова, като по време на мащабни демонстрации пред Двореца на културата и велопохода ще бъдат поставени дарителски кутии. Освен това спортният клуб по делта и парапланеризъм заедно с техни партньори ще предоставят 10 ваучера за полет с делтапланер на стойност 100 лв. всеки. Средствата от тях ще отидат директно в дарителската сметка на Цвета.

Велопоходът по случай празника ще започне от кметство Изток и ще завърши при Двореца на културата. Стартът ще бъде даден в 10:00 ч. и в него ще се включат 110 деца от 10 пернишки училища.

"Искаме да покажем символично, че спортът не прави изключение от хуманните каузи, нито отстъпва от своята същност като такава. Олимпийските игри обединяват целия свят веднъж на четири години, а Перник за пореден път показа, че може да бъде единен", каза Десислава Стойова - главен експерт "Спорт" в общинската администрация.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти